S&P500 Vadelileri Petrol Şirketilerinin Değer Kayıpları ile Düşebilir- 28/11/2014


Haftaya 2062 seviyesinden başlayan endeks ABD ekonomisinden gelen olumlu sinyaller ve yıl sonuna doğru oluşmuş olan pozitif yatırım psikolojisi ile yükseliş hareketine devam ediyor. An itibariyle 2069 seviyesinden işlem gören endeks için yükselen trendin devam ettiğini söyleyebiliriz. Vadeli endekslerin son 2 gündeki primlenmesini sağlayan teknoloji hisselerinin yükselişleri devam ediyor ancak dün OPEC’ in toplantısından çıkan üretimin sabit bırakılması kararı sonrasında yaşanan petrol fiyat değer kaybının, petrole dayalı üretim yapan şirketlerin hisse senetlerini olumsuz etkilemesi beklenebilir ve bu durum vadeli endekste satışların görülmesine neden olabilir. Yükselen trendin ilk direnç noktası olarak 2074 sonrasında da 2078 seviyesi hedeflenebilir. Petrol şirketlerinin zararlarına dayalı bir düşüş gerçekleşirse endeks 2064 ve 2060 seviyelerini test edebilir.
Haftalık grafik
 
 
 
Günlük grafik
 
 
Haftalık ve günlük grafikte Stochastik indikatörü aşırı ALIM seviyesinde ve çizgiler her iki grafikte de kesişmiş durumda olduğundan Satış gelme sinyali veriyor. Riskinize göre pozisyon tercihinizi kullanabilirsiniz...
 
İldeniz Öztürk
Yurtdışı Piyasalar Araştırma ve Strateji Uzmanı
--------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.
 
 
---------------------------------------------------------------------
 
 

 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış