Piyasa Analizi - 11/11/2014


Yoğun veri akışının olmadığı bir gün daha yaşayacağız ancak sabaha doğru Japonya'dan gelecek öncü makine siparişleri verisi Japonya ekonomisindeki hareketliliğin bir göstergesi olarak yakından izlenebilir. ABD doları karşısında ciddi değer kaybı devam ediyor. Japon Yeni için bir değerlenme şansı olabilir ancak Japonya Merkez Bankasının yaptığı parasal genişleme Japon Yeni'nin değerinin düşük seyretmeye devam etmesine neden oluyor.
Güney Afrika ekonomisin'den Güney Afrika Randının değerini çok fazla değiştirmeyeceğini düşündüğüm, Eylül ayı imalat üretim rakamı açıklanıyor, veri göz önünde bulundurulabilir.
ABD'den haftalık ve yıllık zincir mağaza satışları verisi geliyor. Şükran gününe ve yılbaşına doğru yaklaştıkça perakende satışların ve zincir mağaza satışlarının artmasını bekliyorum. Ayrıca Johnson Redbook endeksi yayınlanıyor ve bu endeks yaklaşık 9000 perakende mağazadan toplanan veriye göre perakende sektörünün büyümesini ölçüyor. Sektörün canlılığı açısından yakından izlenebilir.

USD/TRY

2,2596 seviyesinde hareket eden parite için yükselen trend devam ediyor. Bugün beklentilerin altında gelen Türkiye Sanayi Üretim verisi, TL nin değer kaybını hızlandırıyor olabilir. 2,2631 ve 2,2695 seviyeleri direnç noktaları olarak izlenebilir. 2,2502 seviyesi önemli bir destek aşağı yönlü kırılabilirse 2,24 seviyeleri yeniden denenebilir.

BRENT - OIL

Suudi Arabistan'dan sonra Irak'ın da petrol fiyatında indirime gitmesi, petrol fiyat rekabetini kızıştırmaya devam ediyor. Petrol fiyatının düşmesi, ABD' nin kaya gazı çıkarma projesini olumsuz etkilemeye devam edecek. Tüketiciler ucuz olan Arap petrolüne yönelecek daha maliyetli kaya gazını tercih etmeyecek. 27 Kasım tarihindeki OPEC toplantısında alınacak karar petrol fiyatının yönünü belirleyebilir.
82,72 seviyesinden işlem gören petrol için 82,23 - 81,33 düzeyleri destek noktaları olarak izlenebilir. 83,03 ve 83,93 dolar düzeyi ise direnç olarak takip edilebilir.


XAU/USD

1148 seviyesinden işlem gören Altın fiyatı için 1150-1155 bandı üzerinde günlük kapanışlar görülmedikçe yükseliş zor gözüküyor.  1133 seviyesi önemli bir destek noktası olarak izlenebilir. Geçildiği takdirde 1000 dolar seviyesinin hedeflenme ihtimali artıyor.

--------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.
--------------------------------------------------------------------- 




Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış