Piyasa Analizi - 25/11/2014

Fırsat dolu bir haftanın ikinci gününde ilk olarak takip etmemiz gereken Almanya'dan gelecek olan 3. çeyrek büyüme rakamı. Yıllık bazda %1,2 'lik bir büyüme bekleniyor. Beklentilerden olumlu gelebilecek bir veri EUR/USD paritesinde ve DAX vadeli endeksinde hareketlilik yaratabilir.
Saat 12:00'de BOE başkanı Mark Carney, geçtiğimiz hafta yayınlanan para politikası toplantı tutanakları ile ilgili bir konuşma gerçekleştirecek. BOE' nin olası faiz artırım senaryosu ile ilgili detay takip edilebilir.
Günün en önemli verisi olan ABD 3. çeyrek revize edilmiş büyüme rakamı geliyor. Yıllık bazda %3,3 oranında bir büyüme beklenirken, çeyreklik büyüme beklentisi ise %1,3 seviyesinde. Aynı zamanda Gerçek Tüketici Harcamaları verisi takip edilebilir. 3. çeyrekte %1,9 artış bekleniyor.
Son olarak ABD Petrol Enstitüsünün petrol stok raporu WTI fiyatı için yakından izlenebilir.

DAX vadeliler

Perşembe günü AMB' nin toplantısında Mario Draghi AB ekonomisini düzlüğe çıkarmak için ek önlemler açıklayabilir. Aynı zamanda Çin MB, parasal teşvikleri daha da artıracağını duyurdu. Bu durum endekse  alış getiriyor.
9812 seviyesinden işlem gören endeks için yukarı yönlü trend devam ediyor. Endeks 9592 seviyesi üzerinde kalmaya devam ettikçe 10000 seviyesi hedef olmaya devam edebilir.
Strateji: ALIŞ

EUR/USD

Piyasada Euro'nun bollaşacağı beklentisi ile paritede azalan trend devam ediyor. 1,2439 seviyesine kadar tepki veren parite için yükselişler satış fırsatı olabilir. 1,2454 üzerinde kalıcı olabilirse tepki alışları hızlanabilir, aksi durumda perşembe günkü AMB toplantısında Mario Draghi' nin açıklamaları ile parite 1,24 ' in altında kalıcı olabilir.


ALTIN(ONS)

1200 seviyesi üzerinde kalıcı olmak istemeyen emtia fiyatı için 1195 seviyesi üzerinde günlük kapanışlar devam edebilirse yükselen trendin başlama ihtimali artabilir. Bugün açıklanacak olan ABD büyüme rakamı emtia fiyatında dalgalanma yaratabilir.

İldeniz Öztürk
Yurtdışı Piyasalar Araştırma ve Strateji Uzmanı
--------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.
---------------------------------------------------------------------

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış