Piyasa Analizi - 27/11/2014

Bugün ABD'de piyasalar Şükran Günü dolayısıyla tatil ancak vadeli işlemler devam ediyor. Fazla bir hareketlilik olmayabilir.
Bugün 3 önemli ekonomi verisini takip edeceğiz. İlk olarak Almanya'dan işsizlik oranı ve öncü enflasyon bekleniyor. İşsizlik beklentisi %6,7 , öncü enflasyon beklentisi ise %0,6. Beklentilerden iyi gelebilecek rakamlar EURUSD paritesinde yukarı yönlü hareketin devamına ve DAX endeksinin primlenmesinin sürmesine neden olabilir. Diğer önemli veri ise Avrupa Merkez Bankası(AMB) Başkanı Mario Draghi'nin saat 13:30 daki konuşması. Eğer, ek parasal teşvikler konusunda bir söylemde bulunulursa yine Avrupa endekslerinde değerlenme ve EURUSD paritesinde aşağı yönlü hareket devam edebilir.
Bugün ayrıca OPEC'in toplantı günü ve saat 16:00 da Viyana'da gerçekleşecek olan toplantı sonrasında saat 17:00'da bir basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor. Beklenti petrol üretiminin kısılmaması yönüne çevrildi. Fiyatlamalar 2 gündür yapılıyor ve dün Brent petrol 4 yılın en düşük seviyesine geriledi.
 
EURUSD
 
An itibariyle 1,2514 seviyesinden işlem gören parite için bugün Almanya verileri ve Mario Draghi önemli. 1,2500 ve 1,2460 önemli destek seviyeleri olarak izlenebilir. Şu anda bir ara yükselen trend başlamış durumda, kalıcı olacak mı takip ediyoruz.
 
 
DAX Vadeli
 
Piyasa ve risk fonları Merkez Bankası teşviklerini çok seviyor. Her türlü parasal teşvik endekslerde primlenmenin devam etmesine neden olabilir. An itibariyle 9940 seviyesinde işlem gören endeks için hedef 10000 seviyesi. Endeks 9855 seviyesi üzerinde kaldığı sürece yükselen trendin devam etme ihtimali var. Gün içinde 9969 ve 9996 seviyeleri direnç noktaları olarak izlenebilir.
 
 
BRENT PETROL
 
Her ne kadar Suudi Arabistan, İran, Venezuella petrol üretiminde bir azaltıma gitmeyeceklerini toplantı öncesinde beyan etseler de, OPEC toplantısından bir sürpriz çıkabilir. 4 yılın en düşük seviyesine gerileyen brent petrol fiyatı için 76,34 ve 75,38 seviyeleri önemli destek noktaları olarak izlenebilir. Emtia fiyatı 78,48 seviyesi altında günlük kapanışlar yapmaya devam ederse satış hızlanabilir. Saat 16:00'daki OPEC toplantısını takip ediyoruz.
 
 
İldeniz Öztürk
Yurtdışı Piyasalar Araştırma ve Strateji Uzmanı
--------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.
---------------------------------------------------------------------
 
 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış