Piyasa Analizi - 13/11/2014

Dün İngiltere'den enflasyon raporu açıklandı ve İngiltere Merkez Bankası' nın (BOE) ifadelerine göre enflasyon %1' in altına düşebilir. Bu durum Sterlin Dolar paritesinde aşağı yönlü hareketi artırdı ve parite 1,5776 seviyesini gördü. Bu seviye 14 ayın en düşük seviyesi.
Avrupa Bölgesinden ise revize edilmiş sanayi üretim rakamı takip edildi ve bir önceki yılın Eylül ayına göre sanayi üretimi %0,6 artış gösterdi ancak Euro Dolar paritesinde yukarı yönlü tepkiler halen cılız kalıyor.
Bugün sabaha karşı Japonya'dan sanayi üretim verisi ve kapasite kullanım oranı verisi gelecek. Japonya Merkez Bankasının piyasayı canlandırmak amacıyla yaptığı teşviklerin sonuçlarını tüm yatırımcılar gibi biz de takip ediyoruz. Yine uzak doğudan Çin'den endüstriyel üretim verisi açıklanıyor. Dünyanın en büyük nüfuslu ülkesinde ekonominin yavaşlaması olumsuz bir durum oluşturmaya devam edebilir. Günün en önemli verisi diyebileceğimiz Almanya'dan enflasyon oranı açıklanıyor ve Avrupa Bölgesinin genelini etkileyebilecek bir veri olduğundan yakından izlenmeli. Türkiye'den Eylül ayı cari denge rakamı 2,6 milyar dolar açık olarak bekleniyor, Ağustos ayında 2,77 milyar dolar açık olarak gerçekleşmişti. Düşük beklentinin sebebi  olarak azalan petrol fiyatları ve döviz kurunun yüksek oluşu gösterilebilir. 
Avrupa Merkez Bankası (AMB) aylık ekonomik görünüm raporunu yayınlayacak ve fiyat istikrarı ile ilgili risklerden bahsetmesi bekleniyor. Aynı şekilde Kanada Merkez Bankasının da Kanada ekonomisi ile ilgili bir rapor yayınlaması bekleniyor.
ABD tarafından ise yeniden haftalık işsizlik başvuruları verisi geliyor ancak piyasada bir etkisi olacağını düşünmüyoruz. Önemli sayılabilecek verinin ise Aylık Bütçe Verisi olduğunu söyleyebiliriz. Beklentinin 111,7 milyar dolar bütçe açığı yönünde olduğunu gözlemliyoruz.

DAX vadeli endeks
Almanya ve Avrupa ekonomisi  odaklı bir gün olması nedeniyle DAX vadeli endeksinde hareketlilik yaşanabilir. An itibariyle 9242 seviyesinden işlem gören endeks 5 günlük ortalamaya denk gelen 9326 düzeyinin altında bir kapanış sergiledi. Bu seviye üzerinde günlük kapanışlar devam edemezse yükseliş ihtimalinin zor olduğunu söyleyebiliriz. 9289 ve 9100 seviyeleri önemli ortalamalara denk gelen destekler olarak takip edilebilir.

EUR/USD
Düşen trend devam ediyor, AMB Başkanı Mario Draghi'nin banka bilançosunun Mart 2012 tarihindeki seviyelere çıkarılacağını söylemesi satış baskısının sürmesine neden oluyor. 1,2419 seviyesini gören parite için 1,2448  seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanabilirse tepki alışlarının hızlanma ihtimali olduğunu söyleyebiliriz. Aksi takdirde aşağı yönlü hareketin devamında 1,2414 ve 1,2352 destek seviyeleri denenebilir.
--------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.

---------------------------------------------------------------------


Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış