Piyasa Analizi - 14/11/2014

Haftanın en önemli verisinin açıklandığı bir güne giriyoruz. Bugün Avrupa bölgesinden öncü büyüme ve enflasyon rakamı bekleniyor. Aynı zamanda Almanya, Fransa ve İtalya' nın da kendilerine ait öncü büyüme rakamları gelecek. Özellikle Almanya'dan açıklanacak olan veri önemli çünkü Almanya bildiğiniz gibi Avrupa Bölgesinin lokomotif ekonomisi olmaya devam ediyor. Almanya ekomisinde kronikleşen bir durgunluk bölge ekonomisini daha da zor bir duruma sokabilir. Avrupa Merkez Bankasının (AMB) uyguladığı para politikasının etkinliği, yayınlanacak olan enflasyon oranı ile test edilecek. AMB'nin bölge içerisinde enflasyon yaratması gerekiyor, aksi takdirde bölgede ciddi bir ekonomik çöküş riski doğabilir.
ABD tarafından Ekim ayı yıllık perakende satış verisi ve Michigan Üniversitesinin Kasım ayına ait yayınladığı tüketici güveni endeksi ABD ekonomisindeki toparlanmanın ne boyutta olduğu hakkında bir fikir verebilir. Aynı zamanda imalat, perakende ve toptancı şirketlerin envanterleri ile ilgili veri yayınlanacak. Azalan envanterler satışların arttığının, dolayısıyla ekonomik canlılığın bir göstergesi olabilir. St. Louis FED başkanı güvercin görüşlü James Bullard 'ın bir konuşması olacak. Bullard, 2014 yılı için FOMC üyesi değil ancak 2015 yılı para politikaları için söz sahibi.

EUR/USD
Dün Avrupa Merkez Bankasının(AMB) aylık raporu açıklandı ve bu rapora göre M3 tipi parasal genişlemenin beşinci ayda da arttığını ancak büyüme etkilerinin zayıf olduğunu gözlemliyoruz. Raporda ayrıca fiyatı düşük seyreden petrol fiyatına değinildi ve petrol fiyatının düşmesinin Avrupa Bölgesinde enflasyon yaratma açısından sıkıntı yarattığı ifade edildi. Bugün açıklanacak olan enflasyon ve öncü büyüme verileri parite için önemli. 
1,2476 seviyesinden işlem gören parite için, 1,2454 seviyesi üzerindeki günlük kapanışlar devam edebilirse tepki alışları hızlanabilir ve 1,2528 - 1,2558 noktaları hedef olabilir. Olumsuz gelebilecek verinin tetiklemeye devam edeceği satış sürecinde ise 1,2449 ve 1,2400 seviyeleri destek noktaları olarak izlenebilir.

--------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.

---------------------------------------------------------------------

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış