Piyasa Analizi -12/11/2014

Bugün ekonomi gündemi biraz daha hareketleniyor. Almanya'dan toptan eşya fiyatları endeksi verisi ile güne başlanıyor. Sonrasında takip edilebilecek en önemli verinin ise İngiltere'den açıklanacak olan istihdam rakamları olduğunu söyleyebiliriz. İşsizlik oranının %6 seviyesinden %5,9 seviyesine düşmesi bekleniyor. İşsizlik haklarından yararlanan kişi sayısında da bir azalma bekleniyor. İngiltere'den takip edilebilecek diğer önemli gelişme ise İngiltere Merkez Bankası(BOE) başkanı Marc Carney'in konuşması ve enflasyon raporu olacak. Bu veri, %0,50 seviyesinde olan faiz oranının önümüzdeki dönemlerde bir değişikliğe uğrayıp uğramayacağı konusunda bir öngörü niteliğinde takip edilebilir. ABD tarafında ise FED Minneapolis üyelerinden Narayan Kocherlakota'nın bir konuşması olacak. Hatırlatalım Kocherlakota, güvercin görüşe sahip bir FED üyesi. ABD'den özellikle WTI fiyatını etkileyebilecek olan haftalık Ham petrol envanterleri ve benzin stokları verisi açıklanıyor. Petrol fiyatı küresel ekonomideki yavaşlama sebebiyle kayıplarını sürdürmeye devam ediyor.

GBPUSD
ABD dolarının gücüne karşı koyamayan sterlin 5,5 yılın zirvesinden itibaren başladığı düşüş trendini devam ettiriyor. Bugün açıklanacak olan istihdam verisinin olumlu gelmesi, önümüzdeki süreçte BOE' nin faiz artırım tarihini daha erken bir tarihe çekmesine neden olabilir. Ancak ben BOE' nin kolay kolay faizi artıracağını düşünmüyorum, FED' i beklemek isteyebilir, yani bir bekle gör ve stratejiyi uygula politikası takip edilebilir. 1,5918 seviyesinden işlem gören parite için 1,5947 ve 1,5976 seviyeleri direnç noktaları olarak izlenebilir. 1,5871 seviyesi üzerindeki günlük kapanışlarda paritenin yükselme isteği artabilir, aksi durumda aşağı yönlü 1,5821 ve 1,5792 test edilebilir.

WTI-OIL
Batı Teksas tipi petrol fiyatı için aşağı yönlü trend devam ediyor. 77,58 seviyesinden işlem gören emtia fiyatı için 77,41 ve 77,59 seviyeleri destek noktaları olarak izlenebilir.Ham petrol envanterleri verisinin beklentilerden düşük gelmesi durumunda yukarı yönlü tepki alışları gelebilir ancak bu tepkilerin kalıcı olacağını düşünmüyorum. Yükselişler satış fırsatı olabilir. 77,95 ve 78,07 düzeyleri direnç noktaları olarak takip edilebilir.
--------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.

--------------------------------------------------------------------- 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış