Piyasa Analizi - 04/12/2014

Bugün Avrupa Merkez Bankasının(AMB) ve İngiltere Merkez Bankasının faiz kararına odaklanıyoruz Daha da önemlisi gözler AMB başkanı Mario Draghinin yapacağı basın toplantısında olacak.
İngiltere faiz kararı saat 14:00 'te , AMB faiz kararı 14:45 'te ve Mario Draghi 'de 15:30 itibariyle konuşmaya başlayacak.
 
Dün hem EURUSD paritesi hem de Avrupa vadeli endeksleri sanki AMB'den yeni bir parasal genişleme haberi almış gibi davrandı. Piyasanın parayı ve likiditeyi istediği çok belli, dolayısıyla bugün Mario Draghi' nin yapacağı açıklamalar çok önemli. Yeni bir aksiyon planı açıklamaz ise endekslerde ciddi satış görebiliriz ve EURUSD'de yeniden EURO lehine hareketler gerçekleşebilir.
 
EURUSD
 
Paritede azalan trend devam ediyor ve 1,23 seviyesinin altını test etme isteğini sürdüren parite için teknik görünümde 1,2422 seviyesi altındaki kapanışlar devam ettikçe satış isteğinin sürme ihtimalinin olduğunu söyleyebiliriz. An itibariyle önemli 1,2302 destek seviyesinde tutunmaya çalışan parite için 1,2277 ve 1,2242 seviyeleri bir sonraki destek noktaları olarak izlenebilir. 1,2369 ve 1,2426 noktaları ise güçlü direnç noktaları olarak takip edilebilir.
 
ALTIN (XAU/USD)
 
Dün altın fiyatı çok ciddi yukarı yönlü tepki vererek 1215 seviyesini gördü ve yeniden bir satış görerek an itibariyle 1204 seviyesinden işlem görüyor. Dün ABD'den gelen özel sektör istihdam raporunun beklentilerin altında kalması altın fiyatının yükselmesindeki temel neden olarak düşünülebilir. 1200 seviyesi üzerinde kalıcı olmak isteyen fiyat için yarın yine ABD'den açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam verisi çok önemli. 225,000 yeni istihdam artışı beklenen Amerikan Ekonomisinde eğer istihdam piyasasında ciddi bir iyileşme sağlanamazsa Altın fiyatında yukarı yönlü hareketlerin hızlanma ihtimalinin olduğunu söyleyebiliriz. Emtia fiyatı 1193 dolar düzeyi üzerinde günlük kapanışını bugün de sürdürürse yukarı yönlü bir trend hareketinin başlama olasılığı artabilir. Bugün için 1205 ve 1217 seviyeleri önemli direnç noktaları olarak izlenebilir. 1196 ve 1187 dolar seviyeleri ise teknik manada önemli destek noktaları olarak takip edilebilir.
 
GBPUSD
 
İngiltere Merkez Bankası(BOE) bugün politika faiz kararını açıklyor. Faiz oranında bir değişiklik beklenmiyor ancak yine spekülatif fiyatlamalar görebiliriz. 5,5 yılın zirvesinden itibaren düşüşünü sürdüren parite için 1,5625 ve 1,5515 seviyeleri destek noktaları olarak bugün izlenebilir. İngilterede enflasyon ve ücret artışlarının seyri, faiz artırım politikası açısından önemli. Yarın açıklanacak olan ABD İstihdam rakamı beklentileri ile de dalgalanma gösterme ihtimali olan parite için 1,5676 seviyesi üzerinde günlük kapanışlar gerçekleşmedikçe yükseliş başlangıcı zor gözüküyor.1,5695 ve 1,5804 seviyeleri güçlü direnç noktaları olarak takip edilbilir.
 
 
USDTRY
 
Parite 2,24 seviyesine kadar tepki verdi ve günlük grafikte 2,2310 direnç seviyesinn geçilmesi ile beraber 2,25 ve 2,28 bandına doğru bir hareket gerçekleşebilir. 2,2280 desteği aşağı yönlü kırılmadıkça yükseliş devam edecek gibi gözüküyor.
 
 
 
İldeniz Öztürk
 
Yurtdışı Piyasalar Araştırma ve Strateji Uzmanı
--------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.

--------------------------------------------------------------------
 
 
 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış