Piyasa Analizi - 03/12/2014

Haftanın ortasına geldik ve yoğun veri akışı devam ediyor. Bugünün en önemli verisi saat 10:00' da açıklanacak lan Türkiye ekonomisi Kasım ayı enflasyon verisi. Ekim ayında yıllık bazda %8,96 seviyesinde gerçekleşen yllık enflasyonun Kasım ayı beklentisi %9 seviyesinde. Enflasyonun seyri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası' nın önümüzdeki dönemlerde uygulayacağı para politikaları için önemli.Yüksek gelebilecek bir enflasyon Merkez Bankasının bir sonraki para politikası toplantısında faizi sabit bırakmasına veya artırmasına neden olabilir. Ancak küresel ekonomide yaşanan büyüyememe sürecinde faiz oranlarını artırmak büyük bir risk oluşturabilir.
Bugün İspanya, İtalya , Fransa, Almanya ve Euro bölgesinin genelinden PMI servis verileri takip edilecek. İyi gelebilecek herbir PMI servis rakamı AB ekonomisi için olumlu br sinyal. Avrupadan gelecek olan diğer bir veri ise perakende satışlar. Satışların artısı yine AB ekonomisi için olumlu bir durum.
ABD tarafından özel sektör istihdam rakamı açıklanacak. ADP şirketinin yayınladığı bu veriye göre Kasım ayında 228bin özel sektör istihdam artışı bekleniyor, Ekim ayında 230bin olarak gerçekleşmişti. Bugün ayrıca FED para politikası kurulu üyelerinden şahin görüşlü Philadelphia FED başkanı Plosser ve FED yönetim kurulu üyesi Lael Brainard'ın konuşmaları ABD ekonomisi ile ilgili yorumlar açısında takip edilebilir. Diğer gelecek veri ise Bej Kitap verisi. Bu veri ABD ekonomisinin genel görünümü ile ilgili 12 merkez bankasının yorumlarını içeriyor.
 
EURUSD
 
1,25 üzerinde kalıcı olamamaya devam ediyor. Bu hafta perşembe ve cuma günü parite için önemli. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin yapacağı konuşmada "Devlet Tahvillerini alacağız" anlamında bir sonuç çıkarsa paritede satışlar hızlanabilir. An itibaryle 1,2373 seviyesinden işlem gören parite için 1,2424 ve 1,2500 seviyeleri önemli direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Teknik anlamda parite 1,2437 seviyesi altında kalmaya devam ederse aşağı yönlü trend devam edebilir. 1,2337 ve 1,2320 seviyeleri önemli destek noktaları olarak izlenebilir.
 
USDTRY
 
Enflasyon verisi takip edilecek. An itibariyle 2,2313 seviyesinden işlem gören parite için bugün 2,2096 ve 2,20 seviyeleri önemli destekler ancak bu hafta içerisinde denemesi zor bir ihtimal olarak gözüküyor. 2,22 ve  2,25 seviyelerinin alım seviyeleri olabileceğini söylediğimiz paritede 2,2384 ve 2,2470 seviyeleri takip edilecek direnç seviyeleri olabilir. Yüksek gelen enflasyon TL 'de kısa süreli bir değer kaybına neden olabilir ancak genel trend paritenin yükselişi yönünde oludğundan dolayı ABD doları lehine gelişmelerin devam etme ihtimalinin olduğunu söyleyebiliriz.
 
 
GOLD
 
1200 dolar seviyesinde kalmak isteyen altın fiyatı için cuma günü gelecek olan ABD Tarım Dışı İstihdam verisi belirleyici olacak. Altın fiyatı 1184 dolar seviyesi üzerinde kalmaya devam ederse tepki alışları devam edebilir. 1189 ve 1181 dolar seviyeleri önemli destekler olarak izlenebilir. Veri olumsuz gelirse 1208 ve 1218 seviyeleri hedef olabilir.
 
 
 
İldeniz Öztürk
 
Yurtdışı Piyasalar Araştırma ve Strateji Uzmanı
--------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.

--------------------------------------------------------------------
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış