Piyasa Yorumu - 16/02/2015

Haftanın ilk gününe Japonya'dan gelen  öncü büyüme rakamı ile başlanıyor. Japonya Merkez Bankası' nın para musluklarını kısacağını bildirmesi ile beraber değer kazancı yaşayan Yen para biriminin seyri için, açıklanacak öncü büyüme verisinin önemli bir indikatör olduğu söylenebilir. Olumlu veri Yen' in değer kazanımının sürmesine neden olabilir. Bugün ayrıca Japonya'dan Endüstriyel üretim rakamı bekleniyor. Japonya ekonomisinin canlılığı ve yine Yen' in diğer para birimlerine karşı hareketi açısından yakından izlenebilir.
Bugün ABD piyasaları resmi tatil, dolayısıyla fazla bir hacim beklenmemeli. Ancak bu hafta içerisinde ABD'den FOMC toplantı tutanakları ve yapı ruhsatları verileri takip edilmeli.
İç piyasadan ise Türkiye Kasım ayı üç aylık işsizlik verisi ve Ocak ayı bütçe dengesi açıklanacak. Son İşsizlik rakamının %10,4 seviyesinde olduğunu hatırlatalım. Beklenti ise %10,5 seviyesinde. Büyüme açısından son zamanlarda sıkıntı yaşayan Türkiye için son gelen işsizlik rakamı beklentilerin üzerinde seyredebilir.  Bütçe dengesine baktığımızda ise yeniden yüksek bir açık verme olasılığı olan bütçe için, faiz oranlarının düşük seyretmesi büyük önem arz etmeye devam ediyor. Borçlanmanın büyük miktarı DİBS'ler ile (Devlet İç Borçlanma Senetleri) yapıldığı için, yüksek faiz yüksek kupon ödemesi anlamına gelecek ve bu durum da bütçe yönetimini zora sokacaktır. TL tarafında son günlerde yaşanan değerlenmenin iç piyasadan gelecek olan bu verilere göre nasıl hareket edeceği yakından izlenebilir. Olumlu bir işsizlik rakamı ve düşük bütçe açığının daha değerli bir TL ye işaret etme ihtimali mümkün.
-------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.
--------------------------------------------------------------------

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış