Piyasa Yorumu - 12/02/2015

Bugüne Almanya'dan gelecek Ocak ayı enflasyon rakamı ile başlanıyor. Euro bölgesinin lokomotif ekonomisi olmayı sürdüren Almanya'nın, bölgenin genelinde yaşanan durgunluktan ne kadar etkilendiğini göreceğiz. Beklentilerden yüksek gelecek bir enflasyon rakamı Euro para biriminde ve endekslerde pozitif etki yapabilir. Avrupa bölgesinin genelinden bugün ayrıca Aralık ayı sanayi üretim rakamları takip edilecek. LTRO ihaleleri sonrasında kredi genişlemesi yaratmak isteyen Avrupa Merkez Bankasının,bu kredilerin sanayi yatırımlarında ve üretiminde ne kadar etkin kullanıldığını görmek için iyi bir fırsat. Olumlu veri son günlerde yukarı yönlü tepkisi sınırlı kalan Euro tarafında güçlenme yaratabilir.
Diğer önemli bir veri ise İngiltere'den açıklanacak enflasyon raporu ve İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney bir konuşma yapacak. İngiltere de faizleri artırmak istiyor ancak bunun için yeterli kanıta ihtiyacı var. Mark Carney enflasyonu kontrol altında tutabilmek için faiz silahını çekmeye çoktan hazır.
ABD ekonomisinden ise Ocak ayı perakende satışlar verisi bugün için büyük önem arz ediyor. Tahminlere baktığımızda %0,5 lik bir azalma bekleniyor, bu sebepten dolayı ABD doları için bugün güç kaybı yaşanan bir gün olabilir. Diğer bir veri ise yine istihdam piyasasından. Bir hafta içerisinde işsizlik sigortası için kayda geçen talepleri içeren "İstihdam Talepleri" verisi açıklanıyor. Beklenti 285,000 ' lik bir artış ve önceki döneme göre işsiz sayısında bir yükseliş bekleniyor. Bu durum yine ABD doları tarafında aşağı yönlü hareketi destekleyici bir durum olabilir.
------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.
--------------------------------------------------------------------

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış