DAX Vadelileri Bugün Nasıl Hareket Eder - 09/02/2014




DAX' ın geçtiğimiz hafta 11,000 puan üzerine atma girişimi başarısız oldu. Bu hafta ise Almanya' nın güçlü şirketlerinin karlılık rakamları endeks üzerinde etkili olabilir. Beiersdorf, Commerzbank, Deutsche Börse, HeidelbergCement ve ThyssenKrupp 2014 yılına ait gelirlerini kamuouyu ile paylaşacak. Diğer taraftan perakende devi Metro AG ve Avrupa'nın öncü turizm şirketi TUI' nin de bilançoları takip edilmeli.  Alman Lufthansa da uçuş rakamlarını açıklayacak. Lufthansa hissesi geçtiğimiz hafta şirketin alışveriş işlemleri ve müşteriler arasında yaşanan sıkıntılardan dolayı aşağı yönlü baskı altında kalmıştı.
Bu hafta endeksin yönünü etkileyecek birçok temel veri de ayrıca takip edilmeli. G20 ülkelerinin maliye bakanları toplanacak. Avrupa bölgesinin geneli, İtalya, Fransa ve İngiltere'den sanayi rakamları açıklanacak. Siyasi risk açısından gözler halen Yunanistan'da. Başbakanın dün meclise sunduğu programın ne kadar etkin olduğu ve IMF ile ilişkiler yakından takip edilmeli. Bu hafta ABD konut piyasası ve haftalık istihdam verileri de endeks'de hareketlilik yaratabilir.

Endeksin teknik görünümünde, 16 Ekim 2014 tarihinde 8624 seviyesinden itibaren başlayan yükselen trend devam ediyor. Bu yazı yazıldığı an itibariyle 10,759 seviyesinden işlem gören endeks için 10,800 seviyesi önemli bir direnç noktası olarak izlenebilir. Bu seviye üzerinde endeks kalıcı olamaz ise bugün içerisinde aşağı yönlü 10,720 ve 10,585 seviyeleri görülebilir. 10,800 noktası üzerindeki hareketlerde yeniden 10,900 seviyesine doğru bir hareketin başlama ihtimali var.
-------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.
--------------------------------------------------------------------

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış