Analiz : DAX30 Gün İçi Beklenti - 24/02/2015


Avrupa Bölgesinin lokomotif ekonomisi olan Almanya'dan bugün TSİ 09:00 'da dördüncü çeyrek büyüme rakamı açıklanıyor. Bir önceki üçüncü çeyreğe göre %0,7' lik bir büyüme beklenirken yıllık bazda büyümenin %1,5 seviyesinde gerçekleşmesi öngörülüyor. 2014 yılının son çeyreğinde ise %1,6' lık bir büyüme gerçekleşmişti. 
Avrupa Bölgesinin genelinin aksine Almanya çok iyi bir ekonomik performans sergilemeye devam ediyor. Her ne kadar dün açıklanan IFO İş ortamı endeksi beklentilerin altında gelse de, güçlü ihracat rakamları ve olumlu giden ZEW endeksi, Almanya ekonomisinin durgunluktan uzak bir seyir izlediğinin açıkça göstergesi.
Avrupa Merkez Bankası' nın Mart ayında başlayacağı tahvil alımlarının yaratacağı likidite beklentisi ve Yunanistan'ın borç probleminin 4 ay daha ertelenmesinin yarattığı pozitif etki DAX30 Vadeli endeksinde olumlu havanın sürmesine neden oluyor.
Teknik olarak endekse baktığımızda aylık,haftalık ve günlük grafikte yükselen trend devam ediyor ancak saatlik ve dakikalık grafikler bir dinlenme hareketine işaret ediyor. Günlük grafikte, 5 günlük ortalamaya denk gelen 11016 seviyesi üzerinde endeks kaldığı sürece yükselen trendin sürme ihtimalinin yüksek olduğu ifade edilebilir. Önemli ortalamalar olan 30-60-100 ve 200 günlük ortalamalar üzerinde hareketini sürdüren endeks için 11165 seviyesi bir direnç oluşturmuş durumda. Bu seviyenin özellikle Yunanistan'ın parasal sıkıntılarının çözülmesi ve beklentilerin üzerinde gelen bir Almanya büyüme oranı ile geçilmesi durumunda 12000 hareketinin başlama ihtimali de göz önünde bulundurulabilir. 70 seviyesine yakın ama üzerinde kalıcı olamayan Göreceli Güç Endeksi(RSI) indikatörüne göre yorumlandığında endekste bu seviyelerden bir kar satışı ile beraber düzeltme senaryosu da gerçekleşebilir. Bu durumda yukarıda da bahsedilen 11016 seviyesi önemli bir destek noktası olmakla birlikte, kırılması halinde 20 günlük ortalama olan 10863 düzeyi test edilebilir.
------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.
--------------------------------------------------------------------

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış