Piyasa Yorumu - 10/02/2015

Dün piyasalar Yunanistan'ın borç krizi ve sabaha karşı Çin ekonomisinden gelen beklentilerden kötü dış ticaret rakamları ile yine dalgalı bir gün geçirdi. İyi haberler ise Almanya dış ticaret verisi ve Hindistan'ın beklentilerin çok üzerinde gerçekleştirdiği %7,5 ' lik büyüme oldu. Kırılgan beşli ekonomilerinden olan Hindistan,büyüme, enflasyon ve işsizlik açısından çok iyi bir performans sergiliyor.
Bugün sabaha karşı Çin ekonomisinden açıklanan Ocak ayı enflasyonu da beklentilerden düşük geldi. Bu durum Çin ekonomisindeki yavaşlamanın daha da netleştiğinin bir göstergesi niteliğinde. Dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin de , ekonomik durgunluk küresel piyasalarda bugün ciddi negatif dalgalanmalara sebep olabilir.
Günün geri kalanında Fransa, İtalya ve İngiltere'den Sanayi, İmalat ve Endüstriyel üretim verileri euro ve sterlin'e endeksli paritelerde hareketlilik yaratabilir. Avrupa ekonomisinden gelecek veri odaklı bir hafta olmasına rağmen bugün ayrıca ABD'den Aralık ayına ait iş imkanları ve iş gücü hacmi verisi ABD dolarının gücü açısından yakından izlenebilir. ABD'den ayrıca yaklaşık 9000 perakende mağazası ile yapılan anketin ve araştırmanın sonuçlarını içeren Kırmızı Kitap(Redbook) verisi açıklanıyor. ABD'de kişisel tüketim harcamalarının(PCE) artması, perakende sektörünü doğrudan destekleyen bir durum olduğu için, sektörün canlılığı yakından takip ediliyor. FED'de enflasyonun hareketi açısından PCE' nin artış hızını yakından inceliyor. 
Yunanistan krizi eninde sonunda çözümlenecek ama Yunanistan yönetimi ateşle oynamaya, inatçı olup bölge ekonomisini riske atmaya devam ediyor. Almanya'da bu durumun farkında ancak sabırlı olmaya sürdürüyor, çünkü ihracata dayalı ekonomisi için güçsüz bir euro avantaj olmaya devam ediyor. 
-------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.
--------------------------------------------------------------------

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış