Paritelerde Son Durum 23/07/2014

USD/TRY

ABD’den gelen enflasyon verisi ile beraber Dolar’da değer kaybı yaşandı. Beklentiler dahilinde gelen enflasyon verisinin detayına bakarsak enerji, kira ve ulaştırma maliyetlerinde artış söz konusu ancak genel görünümde ABD de henüz enflasyonist bir sürece doğru gidilmediğini görüyoruz. Bu durum faiz artışı için daha fazla gecikme anlamına geliyor.  Parite, Dolar’ın faiz artışı ile değerlenmeyeceğine yönelik beklentiler ile TL lehine geriledi.  Ayrıca Merkez Bankası dün döviz ihalesi gerçekleştirdi, 20 milyon dolarlık döviz ihalesine, dövizi 2,1096 dan almak için 32 milyon dolarlık teklif geldi.
Destek: 2,1040 -2,0920
Direnç: 2,1130 (60 günlük ort) – 2,1151 (100 günlük ort)
2,1223 altında kalmaya devam ederse trend aşağı yönlü devam eder.

EUR/USD

Parite Dolar lehine gelişti ve ana trend desteği olan 1,3480 seviyesini kırdı. Enflasyon yıllık yüzde 2,1 gerçekleşti, hedef yüzde 2 , bu sebepten dolayı faiz artırım beklentisi içine giren yatırımcılar Dolar’a talep göstermiş olabilir.
Direnç: 1,3480 – 1,3500
Destek: 1,3458 -1,3400

ALTIN

Dolar lehine gelişen hareketler sonrasında Altın’da düşüş yaşandı. Yatırımcılar altın satıp dolara yöneldi. 1310 kritik destek seviyesi kırıldıktan sonra 1307 seviyesi görüldü. 1310 seviyesi altında kaldıkça düşmeye devam edebilir.
Destek: 1302 -1298

Direnç: 1310
--------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.
---------------------------------------------------------------------

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış