Döviz Kurları ve Emtialarda Son Durum 07/07/2014

EUR/USD

Geçtiğimiz hafta 1,3699 seviyesi ile 1,37 denemesini gerçekleştiren paritede,  1,3630 seviyesi bu hafta önemli bir direnç olarak takip edilebilir. Band aralığı vermek gerekirse parite bu hafta içerisinde 1,3570 ve 1,3630 aralığında hareket edebilir. Aylık grafikte trend halen yükselmeyi işaret ediyor. Hareketin devamı için aylık 1,37 üzerinde kapanış yapması lazım. Yükselen trendin bozulması için paritenin 1,3480 veya 1,3450 seviyelerinin altına gelmesi gerekiyor.

USD/TRY

Aylık grafikte, paritede yukarı yönlü bir istek yok, haftalık ve günlük grafikte fiyatlar yirmi haftanın ortalaması seviyesinde hareket ediyor. 2,1250 seviyesi ciddi bir destek seviyesi olmakla birlikte bu seviye aşağıya doğru kırılmadıkça TL nin değerlenme isteğinden söz edemeyiz. 2,1350 seviyesi yukarı yönlü geçildiği zaman TL nin değer kaybı yine söz konusu olabilir. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde bir siyasi belirsizlik ortamı oluşursa paritede yukarı yönlü hareketler görebiliriz. Bundan dolayı kurun sağlıklı hareket edebilmesi için öncelik siyasi istikrarın tam olması gerekiyor.

 ALTIN

1324 dolar üzerinde kapanışlar oluşmadığı sürece parite 1300 seviyelerini deneyebilir.  Emtianın genel isteği 1310 ve 1320 bandı arasında bir hareket. 1308 ve 1298 seviyeleri önemli iki destek noktası olarak takip edilebilir. 1324 dolar üzerindeki kapanışlar fiyatı 1369 seviyesine taşıyabilir.

*Yorumlar 07.07.2014 ; 16:30 itibariyledir.
 
--------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.

--------------------------------------------------------------------
 

 

 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış