Döviz Kurları ve Emtialarda Son Durum 02/07/2014

ABD'den ADP Tarım Dışı İstihdam Değişikliği raporunun 281,000 yeni istihdama işaret etmesi ile birlikte Dolar güç kazanmaya başladı. Yarın İşçi İstatistik Bürosunun yayınlayacağı Tarım Dışı İstihdam verisinin beklentiler dahilinde veya daha iyi gelmesi Doları daha fazla güçlendirici bir etki yaratabilir. Döviz kurlarına bakarsak:

USD/TRY

Yarın da, güçlü bir direnç seviyesi olarak belirttiğim 2,1250 seviyesi üzerinde bir kapanış gerçekleşirse, paritede yükselen trend başlangıcından söz edilebilir. 2,13 seviyesi yarın itibariyle aşıldığı takdirde sırasıyla 2,1320 - 2,1370 seviyeleri kademeli olarak denenebilir. Paritenin aşağı yönlü hareketinde 2,1190 destek seviyesi geçerliliğini koruyor.

EUR/USD

Veri sonrası euro değer kaybı ile 1,37 seviyesini geçemedi. Geçilseydi 100 günlük ortalamaya denk gelen 1,3740 seviyesi hedeflenebilirdi. Ancak trend çok güçlü ve euro değer kazanmak istiyor, bundan dolayı yarın pariteye alış gelebilir ve bahsettiğim seviyeler denenebilir. Kur, 1,3590 ve 1,37 aralığında hareket haline devam ediyor.

GBP/USD

1,70 üzerinde kalıcı olması için doların değer kaybetmesi gerekiyor ancak veri sonrasında, çok sakin bir seyir izlediğini görüyoruz. Sterlin'in yönünü yarın açıklanacak veri belirleyecek. 1,71 ara direnç olmakla  beraber, 1,73 seviyesi hedefi korunuyor.

ALTIN

1324 dolar seviyesi üzerinde kalınırsa 1327 ve 1333 seviyeleri tekrar denenebilir. Dolar'ın değer kazanımı ile birlikte Altın da değer kazanıyor.Fiyatlar çok sıkıştı ve ciddi bir yön arayışı var. Altın güvenli liman olarak geri dönebilir.

BRENT PETROL

Fiyat 111 dolar altında bir kapanışı zorluyor. Bu seviye altındaki kapanışlar sonrasında 110 ve 109 dolar seviyeleri görülebilir. Ortadoğu gerginliğinin etkisini yitirmeye başlaması fiyatlarda bir dengeye doğru harekete neden olabilir. 111 dolar üzeri kapanışlarda 113 ve 115 dolar hedeflenebilir.

*Yorumlar 02.07.2014 ; 23:27 itibariyledir.

--------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.


---------------------------------------------------------------------




Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış