Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin Basın Toplantısı Gerçekleşti

Avrupa Merkez Bankası(ECB)’ nin politika faizini %0,15, borç verme faizini %0,40 sabit, mevduat faizi -%0,10 (negatif) seviyelerinde sabit bırakması sonrasında ECB Başkanı Draghi basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının detayları şöyle:

·         ECB, duyurduğu TLTRO programını Mart 2015 ve Haziran 2016 arasında altı kere gerçekleştirecek. Bu programın büyüklüğü 1 trilyon Euro olabilir ve Özel sektör kredi TLTRO kriterleri gayrimenkul ve ülke tahvillerini kapsamayacak. TLTRO yüzde 2 lik enflasyon hedefini destekleyici bir şekilde gerçekleştirilecek. Bankalar bu programa tek tek veya gruplar halinde katılabilecek.

·         ECB toplantıları gelecek sene Ocak başından itibaren her altı haftada bir yapılacak ve toplantı tutanakları 2015 yılından itibaren medyada yayınlanmaya başlanacak. Bu duruma göre ECB 2014 yılında oniki kere toplanacak iken, 2015’te sekiz kere toplanacak.

·         Yıllık TÜFE önümüzdeki aylarda da düşük seviyelerde kalmaya devam edecek ve faizler uzunca bir süre mevcut seviyesinde kalacak.

·         Borç verme ve kredi genişlemesi halen çok zayıf olduğundan dolayı, uluslararası yatırımcılar, M3 para büyümesi için önemli. ECB, ayrıca kredi verme kanallarını iyileştirmek için Varlığa Dayalı Menkul alımlarına ilgi duyuyor.

·         ECB potansiyel finansal istikrar risklerine karşı duyarlı ve konsey gerektiğinde olağandışı yetkiler alma konusunda yetkili.

·         Kur politika hedefi değildir ve negatif mevduat faizi, faiz koridorunun güçlenmesini sağladı.

 
--------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.

--------------------------------------------------------------------

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış