Piyasalarda Bugüne Dair Beklentiler, Euro, Dolar ve Altın Analizi


Bugün 3 tane önemli ekonomik veri açıklanıyor, ilki saat 12:00’da AB bölgesinden gelecek olan enflasyon verisi. Yıllk bazda bakıldığında Mart ayı TÜFE’nin (Tüketici Fiyatları Enflasyonu) -%0,1 seviyesinde sabit kalması beklenirken, aylık bazda ise %1,2 ‘e doğru bir yükseliş bekleniyor. AB merkez bankasının yaptığı parasal genişleme stratejilerinin ne kadar etkin olduğu bu veri sonrasında daha da netleşecek. AB ekonomisindeki bir canlanma Euro para biriminde bir değerlenmeye sebep olabilir, EURUSD paritesini bugün iyi takip etmek gerekiyor.

Diğer veri ise İngiltere Merkez Bankası’nın saat 14:00’da gerçekleşecek Para Politikası Kurulu sonucunda gelecek olan faiz kararı olacak. Nisan ayı faiz oranının %0,5 seviyesinde sabit bırakılması bekleniyor. BOE’ nin (İngiltere Merkez Bankası) , faiz konusunda  FED’in adımlarını birebir takip ettiğini düşünüyorum. Faiz konusundaki kararında aceleci davranmayacak ama Para Politikası Kurulu sonucunda çıkacak oylama yine yakından takip edilmeli.

Günün son ve en önemli verisi, ABD’den gelecek olan Mart ayı enflasyon verisi olacak. Aylık bazda %0,2 artış beklenen enflasyon oranında yıllık bazda ise %1,1 düzeyinde bir yükseliş tahmin ediliyor. ABD ekonomisinin rayına oturup oturmadığına dair bir çok spekülasyon yapılmaya devam ederken, ekonominin genelinden gelen karışık veriler FED’in faiz artırımı için aceleci davrandığını yeniden teyit ediyor. Tabiki enflasyon oranında bir artış, ABD dolarının güçlenmesinde yine önemli bir faktör olup, gelişmekte olan ülke borsalarından çıkışlara ve para birimlerinin değer kaybına neden olabilir.

Paritelere ve Altın’ın bugünkü seyrine baktığımızda ise:

EURUSD

12 Nisan tarihinde 1,14675 seviyesini gören parite, bugünkü enflasyon verisinin olumlu gelmesi durumunda 1,15371 ve 1,16174 düzeyini hedefleyebilir. An itibariyle 1,12546 seviyesinden işlem gören parite için 1,12172 ve 1,11443 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir.


USDTRY

2,86237 seviyesinden işlem gören parite için 23,6 Fibo düzeyine denk gelen 2,86497 gün içerisinde önemli bir direnç seviyesi konumunda. ABD’den gelecek olan enflasyon verisi, ekonomide bir toparlanmaya işaret ederse, bu seviye geçilerek 2,89039 seviyesi denenebilir. Bu seviyenin aşılması ile 2,92853 noktası hedef olabilir. Gün içi desteklere baktığımızda ise 2,84096 ve 2,81836 önemli seviyeler olarak takip edilebilir.



ALTIN

Bugünkü ABD verisinin Altın fiyatı üzerinde etkili olacağını düşünüyorum. Olumlu bir ABD enflasyonu, Altın fiyatını aşağıya çekebilir. 1228 ve 1213 seviyeleri önemli destek noktaları olarak izlenebilir, 1242 ve 1252 seviyeleri de güçlü direnç noktaları olarak takip edilebilir.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış