DAX Analizi, Daimler Satış Rakamları Etkili Olacak Mı?

DAX, bir kaç gündür yaptığı ralliye dün bir mola verdi. Yukarı yönlü tepkilerin cılız kaldığı endekste bugün yatırımcıların Alman şirketi Daimlerin satış rakamlarına odaklanması bekleniyor. Birinci çeyrekteki satış rakamlarına bakıldığında Stutgartlı Otomotiv Devinin , BMW’ nin ilk sıradaki premium segment liderliğini ele geçirmesi bekleniyor. Analizlere göre yüzde 5'lik bir satış artışı beklenirken, yıllık bazda faaliyet kârında ise yüzde 11’lik bir düşüş bekleniyor. Daimler hissesi faaliyet kârındaki düşüşten dolayı aşağı yönlü bir düşüş sergileyebilir, ilgilenenler için 67,10 EUR seviyesi güçlü bir destek noktası olarak takip edilebilir.
Dün AMB ‘de (Avrupa Merkez Bankası) faiz oranını beklentiler dahilinde sabit bıraktı, ABD’da Wall Street’de ise çok dikkati çeken hareketler olmadı. Bugün’de ABD’den Satınalma Müdürleri endeksi takip edilecek, ayrıca Caterpillar, General Electric ve McDonalds’ın birinci çeyrek bilançoları gelecek.
DAX endeksinin teknik seviyelerine bakıldığında, başlayan rallinin 10,360 ve 10,460 seviyelerinde bir yavaşlama gerçekleştirdiği gözlemleniyor. Dünkü işlem gününün sonunda bandın en üst seviyesine tekrar yaklaşan endeks için 10,470 seviyesi Ocak ayının önemli direnci konumunda. Bu seviye geçildiği takdirde, 10,650 seviyesine kadar olan boşluğun kapanması söz konusu. 10,470 düzeyi aşağı yönlü kırıldığında 10,310 ve 10,090 seviyelerine geri çekilmeler yaşanabilir.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış