Ukrayna' da Piyasa Ekonomisine geçiş!

Ukrayna' daki olayların sebebi, ülkenin batı tarafının Avrupa Birliği' ne (AB) girmek istemesi, doğu tarafının da buna karşı çıkması idi. Dün itibariyle (24.02.2014) anlaşma sağlandı ve Ukrayna' nın AB yoluna doğru adımları daha da sıklaştı. Bu anlaşmazlık süresince can ve mal kayıpları da oldu, ülke ekonomisi zarara uğradı, para biriminin değeri düştü ve borsa değer kaybetti. Ama bundan sonra AB' ye entegre olacak bir Ukrayna olacak. Yıllardır Rusya'nın güdümünde yaşayan Ukrayna, hem siyasi hem de ekonomik anlamda bağımsız olmak istiyor ve bu amacını da AB' ye üye olarak
gerçekleştirecek. ABD ve AB, Ukrayna' nın yaşadığı ekonomik çöküntüyü telafi edebilmesi için, hemen bir ekonomik yardım paketi hazırlıyor. IMF devreye girip, ülkenin ekonomik anlamda kalkınmasına yardımcı olacak krediler verecek. Bu arada, George Soros da " Ben Euro' ya güveniyorum" diyerek Euro bölgesini ve ekonomisini desteklediğini kamuoyuna duyuruyor. Soros' un milyon dolarlık fonları yönettiğini unutmayalım. Bu ne anlama geliyor, Ukrayna' ya yabancı fon akışı olacak ve sermaye piyasasının güçlenmesi sağlanacak. Temel amaç, Ukrayna' da bir piyasa ekonomisi yaratmak ve dünyadaki risk fonlarına daha kapitalist bir pazar sunmak. ABD' nin ve IMF' nin ekonomik yardım paketlerine destek verenlerin başında olmasına ise şaşırmamak gerek. ABD, kapitalizm dışında bir sistem görünce tüyleri diken diken oluyor ve o coğrafyayı hemen sistemin dışından alıp içine sokuyor. Ukrayna, bunun en son örneklerinden biri olarak tarihe geçmiştir.
----------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.
---------------------------------------------------------------------


Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış