Son gelişmeler ve DAX - 19/08/2016


 

Dünyadaki son gelişmelere baktığımızda FED’in toplantı tutanakları faiz artırımının yine konjönktürdeki gelişmelere göre şekilleneceğini ifade etti. Bu sebepten dolayı net bir faiz artırım sinyali yok. Japonya ekomosinde ise dış ticaret rakamları  kötü gelmeye devam ediyor. Yapılan ihracat %14 azalırken, ithalat da %24,7 azaldı. ABD tarafından ise Philadelphia FED endeksi Ağustos ayında bekletilerin üzerinde güçlü bir şekilde yükseldi. Philadelphia bölgesindeki iş ortamı’nın durumunu gösteren bu endeks, ABD ekonomisinin genelindeki iyileşmenin ve hızlanmanın öncü göstergesi niteliğinde.
DAX tarafındaki şirketlere baktığımızda, araba kiralama şirketi “Sixt” yılın ilk yarısında çok iyi bir ciro elde etti ve kar artışını sürdürdü. Şirketin geliri %14,6 artarak 1,15 milyar Euro’ya çıkarken, vergi öncesi kazanç %9,5 artarak 81,9 milyon Euro’ya çıktı. Bu büyümede şirketin uluslararası satışları etkili oldu.
İsviçreli Gıda ve İçecek üreticisi “Nestle” ise yılın ilk yarısında beklenmeyen vergi ödemelerinden dolayı daha az gelir elde etti. Şirketin karı 4,1 milyar İsviçre frankı’ndan 0,4 milyar İsviçre frankı’na düştü. Güçlü İsviçre frankı, şirketin cirosunu %0,7 artırarak 43,2 milyar franka çıkardı.
10560 destek seviyesini aşağı yönlü kırmaya çalışan endeks 10635 destek seviyesinin kırması ile beraber 10470 seviyesi destek noktası olarak hedeflenmeye başladı. 10635 seviyesi üzerindeki bir endeks kapanışı yeniden bir yükseliş hareketinin başlangıcı olabilir ve 10802 – 10860 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Destek ve Direnç noktalarını özet olarak bakarsak, 10635 – 10802 – 10860 noktaları direnç, 10474 – 10460 – 10365 – 10120 seviyeleri ise destek noktaları olarak izlenebilir.

-----------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.


--------------------------------------------------------------------


Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış