DAX Analizi - 18/08/2016



Temmuz ayının başında güçlü bir yükseliş sergileyen DAX endeksi Çarşamba günü ciddi bir düzeltme gerçekleştirdi. Dün gece ABD Merkez Bankası FED’in toplantı tutanakları açıklandı. Olası faiz artırımı ile ilgili sinyallerin verildiği tutanaklarda yine bir belirsizlik hakim ancak etkileri güçlü olarak bilinen FED üyeleri William Dudley ve Dennis Lockhart, yakında ABD’de bir faiz artışının anlamlı olabileceğini ifade ettiler.

Şirketler tarafında, Augsburg merkezli “Kuka” ‘nın Çinli Midea Grup tarafından satın alınmasının onaylanması hisse üzerinde az da olsa pozitif bir etki yarattı (fiyat hareketlerini bu linkten görüntüleyebilirsiniz http://www.investing.com/equities/kuka-historical-data ).

Ödeme sistemleri sağlayıcısı “Wirecard” ise Visa Avrupa’ya sattığı kredi kartı iş kolu sonrasında vergi sonrası karını 32,4 milyon euro’dan 130,2 milyon euro’ya çıkardı. Şirketin sermayesi ise %30’dan fazla artış gösterdi. ( http://tr.investing.com/equities/wire-card-historical-data)

Teknik seviyelere baktığımızda an itibariyle 10577 seviyesinden ilem gören endekste 10560 seviyesi güçlü destek olarak takip edilmeye devam edebilir. Son analizimizde 10560 seviyesi kırıldığı takdirde 10545 seviyesinin görülebileceğinden bahsetmiştik, ancak tepki alışları ile ayakta kalmaya çalışan endeks için 10802 ve 10860 seviyleri önemli direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.  10560 seviyesi altıdaki her türlü fiyat hareketi 10474 – 10460 ve 10365 destek seviyelerine bir harekete neden olabilir.

Ortalamaların (Moving Average) bizlere verdiği referansa baktığımızda 50 günlük ortalama olan 10461 seviyesine ve 200 günlük ortalama da 10132 seviyesine denk geliyor.

Bugün EURO bölgesinden TSİ 12:00’de açıklanacak olan Avrupa Bölgesi TÜFE oranı, endeks üzerinde bir hareketlilik yaratabilir. Beklentilerin üzerinde gelecek bir enflasyon verisi AB ekonomisinin toparlandığına dair bir gösterge olarak anlaşılabilir ve endeks üzerinde olumlu bir etki yaratabilir.
-----------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.


--------------------------------------------------------------------



Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış