ABD'den Gelecek Veriler Önemli - 16/08/2016


Bugün ABD ekonomisinden TSİ ile 15:30 da gelecek olan Temmuz ayı tüketici fiyat endeksi verisi, ABD ekonomisinin genel durumu hakkında ve FED’in faiz artırım stratejisi ile ilgili bir ipucu olacak. Dolar’a endeksli paritelerde hareketlilik beklemek ile beraber enflasyonda  belirgin bir düşüş, FED’in faiz artırımını ötelemesine yeniden neden olabilir. Beklentilere baktığımızda Temmuz ayında TÜFE’de 0,1 puanlık bir düşüş bekleniyor, aylık bazda %0,1 artış beklenirken(Haziran ayında %0,2 gerçekleşmişti), yıllık bazda ise %0,9  seviyesinde bir artış bekleniyor (Haziran ayında yıllık %1 artış gerçekleşmişti).
Diğer taraftan konut sektöründen de veriler takip edilecek. Saat 15:30’da Temmuz ayı inşaat izinleri ve İnşaat başlangıçları verisi izlenecek. ABD’de başlayıp tüm dünyaya yayılan konut krizinin iyileşmesi yılları aldı ancak ABD konut sektöründeki toparlanmanın seviyesi ABD dolarının izleyeceği yön açısından önemli.

-----------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.
--------------------------------------------------------------------

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış