Parite ve Emtialarda Son Durum 12/09/2014

USDTRY 

Bu hafta içerisinde iç piyasadan açıklanan veriler ile paritede hareketlilik yaşandı. Dış piyasalarda Amerika Merkez Bankası FED' in faiz artımı ile ilgili spekülasyon sebebiyle paritede yukarı yönelü hareket desteklenmeye devam etti. 2,1880 seviyesi üzerinde kalabilecek parite için 2,2130 ve 2,2255 seviyeleri hedeflenebilir. Paritede boğa piyasasının hakim olduğunu söyleyebiliriz. Eğer parite 2,1880 altına sarkar ise 2,1780 ve 2,17 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.


EURUSD


Azalan trend devam ediyor. 1,2965 altındaki hareketer 1,2890 ve 1,2855 destek hedeflerini deneyebilir. Yukarı yönlü tepkiler cılız gözüküyor ancak FED'in faiz artırım tarihini daha uzun bir zamana ötelemesi durumunda 1,30 ve1,3045 hareketi başlayabilir.


GOLD

1240 psikolojik destek seviyesi kırıldı ve emtia fiyatı 1231 ve 1219 dolar seviyelerini denemek isteyebilir. Aşağı yönlü momentum çok güçlü, ciddi satış devam ediyor. Emtia fiyatı  FED toplantısı bekleniyor. 1246 seviyesinin üzerine fiyat atmadıkça 1257 hareketi başlamayabilir.

 
DE30(DAX)

DAX'da satış baskısı oluştu, 9624 önemli bir destek seviyesi olarak izlenebilir. Bu seviye aşağı yönlü geçildiği takdirde 9603 noktası denenebilir. Kar satışı ile beraber bir düzelme hareketi olduğu söylenebilir. 9700 seviyesinin direnç haline gelebilmesi için bugün bu seviye altında kapanış gerçekleşmesi gerekmekte.

OIL

100 dolar altındaki hareket devam ediyor. 98,8 seviyesinin altında kalmaya devam ederse 96,75 ve 96 dolar seviyeleri görülebilir. İç piyasada da Benzine 8 kuruş indirim geldi.


 
OIL-WTI


Fiyatın azalan trendi devam ediyor. 94 seviyesi çok güçlü direnç ve bu seviye altında kalmaya devam ederse 93,40 seviyesi görülebilir. 93 seviyesi aşağı yönlü geçilebilirse 91,18 hareketi başlayabilir.
 
--------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.

---------------------------------------------------------------------

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış