Parite ve Emtialarda Son Durum 10/09/2014

USDTRY 

Paritede yükseliş hareketi devam ediyor. Yarın Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Fitch' in Türkiye ekonomisi ile ilgili yorumunu bekliyoruz. Negatif bir yorum yaparsa 2,2130 ve 2,2255 seviyelerinin görülme ihtimali var. Yarın ayrıca Türkiye'de Cari denge rakamı açıklanıyor. Ekonomi teorisine göre, cari açık veren bir ülkenin döviz kuru yukarı yönlü baskı altında olmaya devam eder çünkü  cari açık'ın kapatılması için döviz talebi(dolar) artar. Bugün açıklanan 2. çeyrek büyüme verisi hayalkırıklığı yarattı. Yıl sonu büyüme tahmini %4 ün altına çekildi. Bu durum TL nin değerlenmesi açısından olumlu bir durum değil. Parite 2,1780 üzerinde kaldıkça yukarı yönlü isteği devam edebilir.

EURUSD

Euro satış baskısı devam ediyor. An itibariyle 1,29 seviyesi güçlü bir destek noktası olarak takip edilebilir.Geçildiği takdirde 1,2855 ve 1,2820 seviyeleri test edilebilir. FED 'in faiz artırım spekülasyonu devam ediyor ve bu yatırımcılar arasında belirsizlik yaratıyor. San Francisco FED faiz artırımı için daha cok erken açıklamasını yaparken, diğer şahin bakışlı FED üyeleri faizin bir an önce artırılmasını öngörüyorlar.  1,29 üzerinde paritenin günlük kapanışları 1,2965 ve 1,30 seviyelerinin görülmesine neden olabilir.

GOLD

Ukrayna Rusya ateşkes şartlarının sallantıda olması ile Altın dip oluşturmaya çalıştığı seviyelerden yukarı yönlü hareketini başlatabilir. ABD dolarının güçlü duruşu satış sürecini hızlandırıyor. 1240 ciddi psikolojik destek seviyesi kırılırsa 1230 hareketinin başlama ihtimali var. Haftaya yapılacak FED toplantısı önemli bir veri.

 
DE30(DAX)

Endeks 9700 seviyesinin altına geldi, bugün ve yarın bu seviye altında kapanışlar gerçekleşirse satış hızlanabilir. Ukrayna Rusya ilişkilerine dikkat edilmeli, iki ülke arasındaki gerilim Almanya endeksini doğrudan etkileyebilir.

OIL

Azalan trend devam ediyor. 98,2 ve 96,75 önemli destekler ;  101,7 ve 102,45 önemli direnç seviyeleri. Ortadogudaki jeopolitik gerilimin etkisini tamamen yitirmesi önemli.

OIL-WTI

Azalan trend devam ediyor. 91,82 ve 92,08 önemli destekler ;  92,66 ve 92,92 önemli direnç seviyeleri. 40 dakika sonra ABD'den ham petrol envanterleri verisi geliyor (Beklenti 1,114,000 varil azalış). Bu durumda WTI bahsettiğimiz direnç seviyelerini deneyebilir.
--------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.

---------------------------------------------------------------------

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış