ABD 'de Güne Başlarken 16/06/2014

ABD endeks vadelilerinde Irak gerginliği devam ediyor ve yatırımcılar daha az riskli ve nakit varlıklara yönelmeye devam ediyor. Bugün ABD’den çok önemli bir veri beklenmez iken, piyasaların ekonomik verilerden çok, Irak gerilimini fiyatlamaya devam ediyor. Endeks vadelilerinde başlayan düzetmeler bugünkü seanslarda da devam edebilir. Türkiye saati ile 16:15’te, ABD’ den aylık endüstriyel üretim ve kapasite kullanım oranı verisi takip edilebilir. Endüstriyel üretimin bu ay %0,5 lik bir artış göstermesi bekleniyor(Önceki ay %0,6 azalmıştı), Kapasite kullanım oranının ise %78,9 olarak gerçekleşmesi bekleniyor(Önceki ay %78,6) . ABD, 10 yıllık tahvil faizi 2,58% seviyesinden işlem görüyor ve VIX korku endeksi %0,38’ lik düşüş ile 12.18 seviyesinde.
Bu hafta Çarşamba günü, FED’ in faiz kararı bekleniyor ve FED başkanı Janet Yellen’ın bir konuşması olacak.  %0,25 olan faiz oranının ne zaman yükseltileceği halen bir merak konusu ve Yellen’ ın konuşmasından yatırımcıların yine bir tüyo almak için sabırsızlanıyor.

Vadeliler

DowJones
16673
-24
-0,14%
S&P500
1923.10
-5.20
-0.27%
Nasdaq-100
3790.75
-7.50
-0.20%
VIX
12.18
-0.38
-3.03%

 ----------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.

---------------------------------------------------------------------



Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış