Malta ve Turizm İçin Yeni Planı



Akdeniz adası olan Malta pandemi toparlanma sürecinde bazı oteller ile çalışarak ciddi indirimler sağlayacak. Malta, Covid sebebi ile yaşanan turizm kayıpları ile başa çıkmak için ülkeyi ziyaret edenlere ödeme yapılacağını teyit eden ilk ülke oldu. Her yıl 2 milyon turist ağırlayan Akdeniz adası turistleri yeniden cesaretlendirmek için bir teşvik programı başlattı. Misafirler, konaklama süresine,yere ve otele göre hükümetten parasal teşvik alacaklar. Bu destek programına katılan oteller ile hükümet arasında yapılacak anlaşmaya göre maksimum 200 euro'ya kadar tasarruf sağlanacak. Malta'da iki kişinin iki haftalık konaklaması yaklaşık 1.400 euro civarında ve hükümet tarafından yapılan teşvik ile üçte bir oranında bir indirim görülebilecek. Malta'nın turizme bağımlılığı çok yüksek. Güzel yemek, zengin kültür ve sonsuz kumsalları Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya komşuları İtalya ve Yunanistan'dan daha çok katkı yapıyor ve ziyaretçi sayıları da ekonomide şok yaratacak şekilde %80 oranında düştü. Malta, Avrupa ülkeleri içinde somut turizm planı yapan ilk ülke, çünkü Covid vakaları ile mücadelede diğerlerinden daha iyi durumda. Toplam vaka sayısı da geçen yıla göre diğer ülkelerin günlük ulaştıkları vaka sayılarından az.

Konaklanan otele göre değişecek olan ödeme teşviği kişi başı 200 euro'ya kadar olabiliyor. Malta Hükümeti, 5 yıldızlı otelde konaklayan turistlere 100 euro destek verecek. Bu durum 4 ve 3 yıldızlı oteller için de geçerli ve toplam 100 ile 175 euro arasında bir tasarruf yapılabilecek. Bu destek planı özellikle seyahatini kendisi ayarlayan, bir seyahat acentesinden tatil paketi almayan bireysel serbest seyahat eden 35.000 turisti cezbetmeyi amaçlıyor. Bunun haricinde, ülkeye Covid getirmedikçe, ülkeyi keşfetmek isteyen herkese açık.

Malta, 1 Haziran itibariyle seyahat kısıtlamalarını kaldıracak ve bu tarih itibariyle program başlayacak. Ülkeye gelmeden 10 gün önce aşı olduğunu ispatlayanlara sınırlarını açacak. Aşılama konusunda iyi giden İngiltere gibi ülkelerden yabancı turistleri ülkeye güvenle davet edebilecek.  Bu programın fonlaması tahmin ettiğinizden daha az maliyetli olacak ama yine de büyük bir yatırım. Turizm Bakanlığı bu plan için 3,5 milyon euro ayırdı. Malta Turizm Bakanı Clayton Bartelo, Malta otellerini turizm sezonu başlarken çok rekabetçi bir pozisyona getirmeyi amaçladığını söyledi. 

Malta, bu planı yaparken düşük vaka sayılarına ve aşılama durumuna güveniyor. Seyahat planı yapan herkesten bulundukları ev ve gidecekleri ülkedeki kuralları takip etmesi bekleniyor.

Haberin İngilizce orijinali için tıklayın

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış