Almanya - DAX - 09/11/2017


Hisse senedi yatırımcıları kazanç sezonunun zirvelerinden dün geri çekildi. Bugün dokuz DAX şirketi son çeyrek rakamlarını açıklayacak. Diğer taraftan ABD Başkanı Donald Trump’ın vergi programının yarattığı belirsizlik devam ediyor. Thomson Reuters’in haberine göre Cumhuriyetçiler sentoda vergi paketinin uygulanması için baskı yapacaklar. Bu da fikir ayrılıklarının çıkmasına ve problemlerin oluşması anlamına geliyor. En küçük bir belirsizlik de piyasadaki beklenen dalgalanmanın artmasına yansıyacak. Bu arada, değerli metallerin fiyat seviyesinde de çoğunlukla aşağı yönlü bir hareket görüldü. Altın 1280 dolar engelini yukarı doğru aştı ve Paladyum da tüm zamanların en yüksek fiyat seviyesini gördü.  Bugün şirketlerden karlılık rakamları gelmeye devam edecek, aynı zamanda ABD’den istihdam verileri açıklanacak. Çin’den ise tüketici fiyatları endeksi verisi gelecek.
Dün , DAX, MDAX ve SDAX zar zor hareket ederken TecDAX çok açık bir düşüş yaşadı. Yarı iletken ürünler üreten şirket Dialog Semiconductor ve Biyoteknoloji Şirketi Evotec, TecDAX’ın çözülmesine neden olan şirketler oldu. Dialog Semiconductor için yapılan negatif bir şirket analizi, şirketin hisse fiyatının düşmesine neden olurken, Evotec tarafında ise kazanç rakamlarının beklentilerin altında  açıklanması sonucu hisse senedinde düşüş yaşandı. Bugün  Adidas, BayWa, Commerzbank, Continental, Deutsche Post, Deutsche Telekom, Heidelberger Druck, Medigene, Merck KGaA, Münchener Rück., ProSiebenSAT.1, SAF Holland, Siemens, SGL Carbon, SLM Solutions und SMA Solar ve Stada ‘ nın bilançoları bekleniyor.
DAX’ın teknik görünümüne baktığımızda 13,400/13,500/13,720 seviyeleri direnç , 13,100/13,200 seviyeleri de destek noktaları olarak izlenebilir. DAX dün 13,350 puan seviyesinde dengelendi. Bu seviye 1 Kasım’da oluşan boşluğun üst seviyesi. Bu seviye korunmaya devam ettikçe,endeksin tüm zamanların en üst seviyesine atma ihtimali artabilir. Alış yönlü poziyon almak isteyenler 13,400 puan engelinin aşılmasını bekliyor. 13,350 seviyesi aldına bir konsolidasyon olursa 13,200 seviyesi endekste görülebilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış