Terör İle Karar Vermek


Dün Türkiye dahil çoğu yerde gerçekleşen terör saldırıları, dünyadaki huzuru yeniden bozdu. Rusya’nın Ankara büyükelçisine yapılan suikastı tüm dünya gibi ben de kınıyorum ve bunun iyileşmeye devam eden Türkiye-Rusya ilişkileri için bir provokasyon olduğunu düşünüyorum. Diğer taraftan Berlin’deki Yılbaşı Pazarı’na düzenlenen saldırı da, terörün yeniden masum insanların karşısına ne zaman çıkacağının belli olmadığını gösterdi. Almanya, Yılbaşı Pazarlarına yapılacak saldırılar için önlem alacağını aylar öncesinde duyurmuştu ancak malesef engel olamadı. Ne yazık ki , güvenlik, sadece pazara giren insanların sırt çantalarını kontrol etmekle yeterli kalmadı. Fransa’nın Nice kentinde yapılan saldırının benzeri Berlin’de de gerçekleşti.

Terör olaylarının ekonomiye genel etkisi olumsuz olmak ile birlikte, sosyal toplumun da psikolojik olarak travma yaşamasına neden oluyor.

Tüm bu olumsuz ortamda ekonomik kararlar almak zor ama, bugün TCMB aylık para politikası kurulu toplantısında çok stratejik bir karar vermek zorunda. Dolar karşısında çok ciddi bir değer kaybı yaşayan TL için yeniden bir faiz artışı TL’yi diğer gelişmekte olan ülke para birimleri içerisinde olumlu ayrıştırabilir. Piyasa beklentilerine paralel olarak Borç verme ve Politika faizinde 25 baz puanlık artış bekliyorum. Türkiye saati ile saat 14:00 ‘da açıklanacak olan karar, TL’ nin Dolar karşındaki yeni yönünü şekillendirebilir.

 ----------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.
-----------------------------------------------------------------


Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış