AB Enflasyonu ve EURUSD Gün İçi Analiz - 17/04/2015



Euro bölgesi ekonomisindeki toparlanma konusunda pozitif sinyaller veren Avrupa Merkez Bankası(AMB) Başkanı Mario Draghi için bugün açıklanacak olan AB Bölgesi enflasyon oranı önemli. Negatif seviyelerde devam eden enflasyonun pozitif rakama ulaşması, AMB’ nin parasal genişleme stratejisinin etkinliğini teyit edecek. Yıllık  eksi  %0,1 düzeyinde olan enflasyonun beklentisi yine negatif ancak aylık enflasyonda %1,1 seviyesinde bir yükseliş bekleniyor. Enflasyonda bir artış AB para birimi EUR’da bir değerlenmeye neden olabilir ve bugün içerisinden EUR/USD paritesinde yukarı yönlü hareketler görülebilir.

Yunanistan’ın AB para birliğinden çıkacağına dair yapılan spekülasyon devam ederken, Almanya’nın bu konuda tarafsız kaldığını ve Yunanistan’ın kendisinin karar vermesi gerektiğini söylemesi, Yunanistan’ı saf dışına itmeye devam ediyor. Yunanistan IMF’ye olan kredi borçlarının birini ödeyemediği takdirde Euro bölgesinde yeniden bir dalgalanma yaşanıp, EUR değer kaybına uğrayabilir.

Teknik görünümde azalan ana trend devam ediyor. 5 günlük basit hareketli ortalama üzerinde hareketine devam eden parite için 1,0882 önemli bir direnç noktası olarak izlenebilir, bu seviye geçildiği durumda 1,0953 ve 1,1036 olabilir.

1,0689 ve 1,0611 seviyeleri AB ekonomisi enflasyon oranının negatif gelmesi durumunda güçlü destek seviyeleri olarak izlenebilir.
-------------------------------------------------------------------


Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.


--------------------------------------------------------------------

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış