DAX Vadeliler'de 10,000 Hareketi Başladı - 14/01/2015

Euro ve Petrol’de fiyat düşüşüne rağmen DAX endeksinin yüksek kalmaya devam ettiğini gözlemliyoruz.
Commerbank ve Deutschebank hisselerinin çok rağbette olduğunu gözlemlemekle beraber geçitğimiz aylarda çok ciddi baskı altında olan BASF ve Lutfhansa şirketlerinin hisselerine de talebin arttığını söyleyebiliriz.
DAX vadeli endeksinin görünümüne baktığımızda yeniden 10,000 seviyesi denenecek mi sorusu gündemde, konjonktürel sebepler ile birkaç tepki gelebilir ancak Almanya’da da şirketlerin bilanço sezonu olduğundan dolayı şirket kar zarar rakamları endekse etki edebilir. Diğer taraftan Yunanistan seçimleri de göz ardı edilmemeli, küçük türbülanslar yaşanabilir.
Bugün Avrupa ekonomisinden gelen sanayi üretimi rakamına bakıldığında beklentiler daha düşük bir gerileme yaşandığını gözlemleniyor. %0,8 düşmesi beklenen sanayi üretimi %0,4 düştü.
Bugün ABD’den işletme stokları ve ABD ekonomisinin genel görünümü ile ilgili detaylı  bilgi veren Bej Kitap yayınlanacak yakından takip edilebilir. 22 Ocak tarihinde gerçekleşecek olan Avrupa Merkez Bankası toplantısı endeks için ana belirleyici temel etken olarak da izlenmeli. Bugün Avrupa Mahkemesinin AMB’ nin parasal genişleme yapmasının hukuksal açıdan uygun olduğunu söylemesi de devlet tahvil alımı ihtimalini güçlendiriyor.
DAX vadeli endeksinin teknik görünümüne baktığımızda ise 9850 seviyesi üzerine atan endeks için 10,000 hedefinin başladığını söyleyebiliriz. 10,000 üzerinde kalmayı başarabilirse endeks fibonacci 100 161,8 seviyelerinin aralığındaki 10,440 ve 10,644 seviyelerini bir sonraki hedef olarak belirleyebilir.
--------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.
--------------------------------------------------------------------

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış