Yatırımların ERİME süresi!

FED artık kararları ile spekülatörler için can sıkıcı olmaya başladı. Piyasalara sağladığı likiditeyi azaltmaya doğru her geçen gün emin adımlarla gitmesi tüm dünya borsalarında ve altın' ın ons' unda düşüşlere neden oluyor. Bu düşüşten BIST de nasibini alıyor ve yine başta küçük yatırımcı olmak üzere çoğu oyuncunun yatırımları eriyor. Eskiden yatırımın geri dönüş süresi hesaplanırdı, şimdi en iyisi yatırımın erime süresini hesaplamak gerek!
ABD den gelen ekonomik verilerin iyi olması eskiden piyasalarca çok olumlu karşılanırdı ancak şimdi durum tam tersine döndü ve ABD ekonomisinden kötü haberlerin gelmesi isteniyor. Diğer bir deyişle durgunluğa (resesyon) yönelik verilerin piyasalarda dolaşması isteniyor. Durgunluk öngörüsü içerisinde FED parasal bollaştırmaya(tahvil alımları gibi) devam edecek ve piyasayı rahatlatacak. Piyasada artan likit para tüketim talebini doğrudan etkileyecek ve tüketime dayalı ekonomi olan ABD ekonomisinin hareketlenmesini sağlayacak.
Ancak işler ne yazık ki pozitif yönde ilerlemiyor ve bahsettiğim gibi ABD den gelen ekonomik veriler olumlu! Dün BIST' de 2500 puanlık bir dalgalanma oldu ve spekülatörler TL den çıkıp Dolar' a yöneldi ve Dolar artık 2 TL nin altına zor inecek gibi gözüküyor.
90000 puanı leri hedefleyen BIST şu anda 73000 seviyelerinde tutunmaya çalışıyor. Kısaca yatırımcının parası eridikçe eriyor. FED 2013 te baş aktördü ve 2014 te de bu rolüne devam edecek.
Önümüzdeki günlerde bakalım piyasaların durumu ne olacak göreceğiz.


----------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.
---------------------------------------------------------------------

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış