S&P500 ve DAX30 vadelilerinde son durum 22/08/2014

Haftanın kuşkusuz en çok takip edilen vadeli endekslerinden olan S&P500 endeksi haftaya 1959 seviyesinden başladığı ve haftanın son gününde 1990 seviyesinden işlem görüyor. FOMC toplantı tutanaklarında ABD ekonomisindeki istihdam piyasasına dair iyileşmenin yavaş yavaş etkisini gösterdiğine dair yer alan ifadelerin vadeli endeksin yükselişine devam etmesini sağlamaya devam ediyor. Ayrıca dün ABD ekonomisinden gelen olumlu imalat PMI rakamının da endekslerin olumlu hareketini desteklemeye devam ediyor. Dün başlayan Jackson Hole sempozyumu haftanın son gününde de devam edecek ve FED başkanı Janet Yellen’ın istihdam piyasası üzerine yoğunlaşarak bir konuşma yapması bekleniyor. Teknik görünüme bakıldığında, vadeli endekste yükselen trendin devam ediyor. Önemli ortalamaların üzerinde seyreden endeks için 2000 seviyesi ciddi bir direnç seviyesi olarak izlenebilir. Bu seviye geçildiği takdirde 2013 seviyesi görülebilir. Endekse gelebilecek olası bir kar satışı ile düzeltme hareketinde 5 haftalık ortalamaya denk gelen 1951 seviyesi ve 20 haftalık ortalamaya denk gelen 1920 seviyesi destek noktaları olarak takip edilebilir.
 
 
Haftaya 9219 seviyesinden başlayan DAX vadeli endeksi, haftanın son gününde alım yönünde işlem yapan yatırımcılarını sevindirmeye devam ediyor. Almanya ekonomisinden hafta içerisinde olumlu veriler gelmemesine rağmen endeksin yükseliş hareketi göstermesi önümüzdeki aylarda başlayacak olan LTRO’ nun (Long Term Refinancing Operation- Uzun dönemli refinansman operasyonu) bir sebebi olabilir. AB ekonomisinin canlandırılması amacıyla uygulanması beklenen LTRO programının piyasalara likidite sağlaması bekleniyor. Endeks için 9300 seviyesi önemli bir destek seviyesi olarak takip edilebilir. Bu seviye üzerinde kalmaya devam edebilecek bir endeks için hedef 9500 seviyesi olabilir. 9300 seviyesi aşağı yönlü kırılıp, günlük kapanışlar gerçekleşirse 9200 ve  9000 seviyeleri test edilebilir. Endeksin geneline baktığımızda halen yükselen bir trendin hakim olduğu gözlemleniyor.
--------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.
---------------------------------------------------------------------

 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış