Paritelerde son durum 14/08/2014

EUR/USD
Paritenin 1,3380 seviyesi üzerinde günlük kapanış yapması önemli. Bu seviye 5 günlük basit hareketli ortalamaya denk geliyor ve üzerindeki kapanışlar 1,3420 - 1,3460 denemesine gidebilir.
 
USD/TRY
2,1550 seviyesi aşağı yönlü kırıldı ve  2,1450 destek seviyesi şu anda takip edilebilecek önemli bir destek. Bu seviye altında kalıcı olursa 2,1350 - 2,1250 bölgesine çekilme yaşanabilir.
 
ALTIN
Olumlu dip süreci ve alıcılı seyir devam ediyor. Emtia isteği yukarı yönlü ve 1319 - 1324 denemesi olabilir.
 
 
GBP/USD
5,5 yılın zirvesnden başlayan, Dolar lehine düzeltme devam ediyor. Parite sert yükselmişti ve bu tür yükselmeler sonrasında ciddi düzeltmeler yaşanabilir. Zirveden dönüş bunu ispatladı. 1,6780 önemli bir destekti ancak bu seviye BOE başkanı Carney'in faiz artışının 2015 yılında mümkün olabileceğini söylemesi ile aşağı yönlü kırıldı. 1,6612 - 1,6549 önemli destekler olarak takip edilebilir. Paritenin 1,68 e yukarı yönlü hareketi için 1,6780 üzerine geçmesi gerekiyor. Yarın İngiltere büyüme verisi parite için çok önemli, beklenti 2. çeyrek %0,8 , yıllık %3,1
--------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.
 
---------------------------------------------------------------------
 
 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış