Yunanistan, Sirtaki, Buzuki ve EURO !!!

Avrupa Para Birliği bitmiştir...Yunanistan' ın Euro' dan çıkması tam bir kabus...Euro/Dolar paritesi 1.25 i gördü...İMKB dahil tüm borsalar düştü : İMKB  -2.3% , CAC 40: -2.1% , DAX: -1.8% , FTSE MIB: -3% , IBEX 35: -2.1%.
Dünya ekonomisi bir türlü durulmuyor ve rahat bir nefes alınmıyor...Ekonomiden anlıyoruz diye geçinenlerin yönetim beceriksizliğinin faturası masum ülkelere çıkıyor. Dolar/TL paritesi 1.85 i gördü ve malesef girdi fiyat artışına sebep olup maliyet yönlü bir baskı yaratacak. Merkez Bankası, enflasyonda yıl sonu beklentisini revize edip daha mantıklı bir rakam hedeflemeli...  Dünya ekonomisinde dev dalgaların oluştuğu şu günlerde riskli hareketlerden kaçınılmalı.
Dünya ekonomisinde istikrar olmasını sonuna kadar destekliyorum ama malesef Yunanistan' nın bu durumunu spekülatörler aç kurt gibi izliyorlar... Euro/Dolar paritesi en dip noktasına ulaştığında Euro almaya başlayacaklar ve yine inanılmaz kar edecekler. Yönetim beceriksizliği, spekülatörlerin ekmeğine çok güzel yağ sürüyor...
Önümüzdeki 2 gün muhtemel şoklara hazır olun...İMKB 52.000 seviyeleri, Dolar/TL 1,90 ve Merkez Bankası müdahalesi vs...İnanın bana bu olay kesinlikle teğet geçmeyecek...İhracatının %90 ını yaptığın ülkelerde fırtınalar kopacak ve sen hiç etkilenmeyeceksin...Biraz gerçekçi olun...
----------------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.
----------------------------------------------------------------------

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış