Avrupa Merkez Bankası Kararı, Avrupa ve Amerika

Avrupa Merkez Bankası para politikası frenine takıldı. Banka gelecek yıldan itibaren aylık tahvil alımlarını sadece şu anki alımının yarısı kadar artıracak. Eylül 2018’de de alımlarını kısmayı planlıyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin yaptığı basın toplantısında da düşük faizin devam edeceği açık bir şekilde belirtildi.
Piyasa  oyuncuları Merkez Bankasının kararlarını olumlu karşılayıp, hisse senedi piyasasını yukarı itti. Euro/Dolar kurunun düşmesinin İhracat Rakamlarına olumlu etki yapacağı beklentisi de Hisse senedi piyasasını olumlu yönde etkileyeci bir etken  oldu. Euro/Dolar kuru 1,181 seviyesinden 1,169 seviyesine düştü. Merkez Bankasının kararı ile bir miktar belirsizlik oluştu ve bu durum volatilitenin dolaylı olarak geri çekilmesine neden oldu.
Almanya’da şirketler tarafında bugün Fuchs Petrolub, Linde ve Volkswagen göz önünde olacak. Diğer Avrupa piyasalarında ise BBVA, ENI, LafargeHolcim, Totalk ve UBS izlenecek. Amerika tarafından bugün üçüncü çeyrek Gayrisafi Yurtiçi Hasıla tahmini beklenirken, Chevron, Exxonmobil ve Merck’in geçmiş mali çeyrekteki rakamları açıklanacak.
Bugün ayrıca Almanya’dan Beiersdorf, Evotec, Morphosys, MTU Aeo engines ve Münchener Rück üzerine odaklanılacak. Beiersdorf ve MTU Aero Engines güçlü rakamlar açıklarken, kar tahmileri de arttı. Münchener Rück ise üçüncü çeyrek için anahtar veriler açıkladı. Reasürör şirket “Harvey“, „Irma“ ve  „Maria“ kasırgaları için 2,7 milyar euro para ödeyecek. Buna rağmen Müchener küçük bir gelir açıkladı ve hisse yine de küçük hareketler ile tepki verdi. DAX bugün 13,100 puan üzerine kırıp 13,144 seviyesine çıkarak yeni bir rekor kırdı. Teknik görünümde 13,410 puan üzerine büyüme potasiyeli olan endekste 13,100 seviyesi destek olarak izlenebilir. Satış yönünde pozisyon alanlar ters yönlü pozisyon almak için  13,000 seviyesi gayet anlamlı gözüküyor.

Teknik seviyelere baktığımıza 13,410 seviyesi direnç, 13,100/13,060/13,040/13,000/12,990 seviyeleri destek noktaları olarak izlenebilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış