Apple


Apple, dün, tüm dünyada merakla beklenen yeni ürünlerini tanıttı. Yenilikçi bir şirket olan Apple, piyasaya sürdüğü yeni telefon ve saatleri ile sektörde ön sıralarda olmayı hedeflemeye devam ediyor. Burada Appel’ın yeni ürünlerini anlatmak yerine, Apple’ın Nasdaq borsasındaki hisse performansından bahsedeceğim.  

Apple’ın bir teknoloji şirketi olarak piyasa değeri artmaya devam ediyor. Dün 160,86 dolar seviyesinde kapanış sergileyen Apple hissesinde yükselen bir trend mevcut. Hisse dalgalı bir performans sergilese de, her bir aşağı yönlü hareket yukarı yönlü bir alış hareketinin başlangıcı oluyor. Bu hareketin temel sebebinin de Apple’ın innovasyon kapasitesi ve güçlü marka imajı olduğunu düşünüyorum. Apple, kullanımı basit ürünler üretiyor, diğer bir deyişle kullanıcı dostu teknoloji sunuyor. Bu sebepten dolayı da bu ürünleri dünyada kullanan milyonlarca insan var. Apple’ın 6 Temmuz’daki fiyatı 142,26 dolar idi ve 2 ay içerisinde %13’lük bir artış gerçekleştirdi. 26 Temmuz’da 154 dolar seviyesini gören hisse Ağustos başında 148 dolar destek seviyesini gördükten sonra 31 Ağustos ‘da 164,88 dolar düzeyini test etti ve kar satışları ile dün aksamki  160,86 dolar seviyesine geldi.

Teknik anlamda 164 dolar seviyesi güçlü bir direnç noktası olarak takip edilebilir. Günlük grafikte 158 dolar düzeyi ise destek noktası olarak izlenebilir. Fiyatın bu seviyeyi kırması durumunda 154 dolar seviyesi bir sonraki destek olarak takip edilebilir.

Şirketin başarılı mı başarısız mı olduğu çok objektif bir görüş ama çoğu insanın Apple ürünlerini kullanması, memnuniyet seviyelerinin yüksek olduğunu da gösteriyor. Tüketicilerin Apple’ın ürünlerine ne kadar sadık olduğu çok belli olan bir durum ancak küçük bir hata şirketin genel performansını olumsuz etkileyebilir. Bu sebeple yeni ürünlerin satış seviyesinin önümüzdeki dönemde hisse perfomansını da etkileyecek olması da göz ardı edilmeyecek bir gösterge.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış