Dolar ve Dolar Endeksinde Değer Kayıpları Görülüyor

Petrol fiyatlarının düşmesi ile birlikte Dolar endeksi %23,6 seviyesinde bir geri çekilme yaşayarak 95,89 seviyesini gördü. Halen 100 seviyesi üzerinde görünen  Dolar endeksi Dolar’ın güçlü trendini teyit etmeye devam ediyor. Fed’in Aralık ayında faiz artırımını netleştirmesi ile birlikte önemli bir yükseliş kaydeden Dolar, teknik bir dülzetmenin sinyallerini verirken, petrol fiyatlarındaki aşağı yönlü hareket etmesi Dolar’ın teknik olarak düzeltmesi için bir tetikleyici oldu.
Diğer taraftan petrol fiyatının sürekli düşüş göstermesi FED’in Aralık ayında kesinleşen faiz artırımını yeniden sorgulamasını gerektirebilir. Bu durumda dolar endeksi çok ciddi bir düzeltmeye girebilir. Bu hafta açıklanacak olan ABD Tarım Dışı İstihdam verisi olumlu olduğu takdirde Dolar’da yaşanan bu düşüş sınırlı olabilir. Avrupa Merkez Bankası tarafından açıklanan ve bono alımının biteceğine dair bir beklenti yok. Ancak Mario Draghi’nin söylemlerine dikkat etmek gerekiyor.
Bu hafta tarım dışı istihdam beklentisinin 175,000 kişi’den 200,000 kişi’ye çıkması bekleniyor. Daha iyi istihdam rakamları işsizlik oranının %4,9 seviyesinden %4,8 seviyesine düşmesine neden olabilir ki bu durum FED’in  25 baz puanlık bir faiz artışını tetikleyici bir etken olacak.

 ----------------------------------------------------------------
Burada yer alan bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan sorumluluk kabul edilmemektedir.
-----------------------------------------------------------------

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Enflasyon'un Sebebi Nedir?

Havayolu Sektörü ve Turizm

ABD Doları ve Romanya Leyi'ne Bir Bakış